sobota 24. října 2015

Christmas time | Tips&tricks

Po roce Vánoce Vánoce přicházejí, šťastné a veselé!...

Zdravím,

asi si po přečtení nadpisu toho článku myslíte, že jsem se dočista zbláznila. A možná máte i trochu pravdu. Ne, dělám si legraci a přísahám, že si plně uvědomuji, že je dnes teprve 24. října - tudíž přesně dva měsíce do Štědrého dne. Ačkoliv, když se nad tím také zamyslím, dva měsíce přeci jen není zase tak dlouhá doba a stoprocentně uplyne rychle jako voda. A pokud nejste ten typ člověka, který shání a zařizuje vše, co se týká Vánoc, na poslední chvíli, bude vám tento článek jistě příjemnou inspirací.

Přiznávám, že ještě dva týdny zpátky, jsem jako jediné řešila to, kam jsem uklidila teplé svetry a zda mám po ruce dostatečnou zásobu na otravnou rýmu. Všechno se změnilo ve chvíli, kdy jsem vkročila do nákupního centra a tam na mě vybafla vánoční výzdoba a také vánoční sortiment v některých obchodech. V ten okamžik jsem si uvědomila, že se můj nejoblíbenější svátek roka blíží a naladila se na tu báječně kouzelnou vánoční atmosféru.


Jak jsem již naznačila, Vánoce jsou mým nejmilovanější svátkem a skutečně srdcovou záležitostí. I přesto, že už jsem dávno vyrostla z dětských let, stále si o Vánocích jako dítě připadám a stejně tak se na ně i těším.
Miluji tu atmosféru, toho vánočního ducha. Adventní neděle. Adventní kalendář. Adventní čas.Jak všichni chodí na vánoční trhy - kde já osobně s přítelem každoročně konzumujeme svařák, trdelník a pečené kaštany. Všude je výzdoba, děti se těší a také se nakupují dárky. Je mi jasné, že mnoho z vás se mnou nebude souhlasit - Vánoce jsou svátky klidu a míru, materiálno má jít stranou a bla bla a tak dále. Naprosto souhlasím, že svátky nejsou jen o dárcích, ale pro mě jsou jejich nedílnou součástí. Jsem šťastná, když mě někdo obdaruje krásnými dárky (vybranými nebo vyrobenými od srdce). A ještě šťastnější jsem, když je mohu darovat. Obzvlášť když vím, že si něco můj blízký moc přeje a třeba si to momentálně nemůže dovolit. Není nic snazšího a hezčího, než ho tím obdarovat.
Stejně tak se těším na pečení cukroví, především vanilkových rohlíčků a perníčků (které se na vás přijdou podívat i sem na blog :) ).
Vánoce jsou jediným světlým bodem, kvůli kterému jsem schopná přežít úmornou zimu (jo a ještě moje narozky, které mám 2.12. - tak si to nezapomeňte poznamenat do kalendáře :D ).

Tak a teď se konečně dostaneme k jádru tohoto článku. Aktivně jsem obhlédla vánoční nabídku mých oblíbených obchodů a přináším vám tipy a triky, díky kterým budete letos o Vánocích za hvězdu!

NANU NANA
Království doplňků a všemožných kravinek je právě Nanu Nana. Občas se tam dají najít opravdu rozkošné kousky, které stojí za to si pořídit. Jednou z nich jsou pro letošek tyto designové plechové krabice. O Vánocích je využijete na uskladnění čerstvě upečeného cukroví a po svátcích pro ně využití také jistě najdete.
Můžete do nich také originálně zabalit vánoční dárek.


BUTLERS
Druhým domovem nepřeberného množství serepetiček, ale i praktických věcí do domácnosti. Ačkoliv jsou některé výrobky, dle mého, až příliš předražené, najdete zde např. velký výběr skleněných ozdobiček, doplňky potřebné pro slavnostní tabuli apod.
Mě osobně nejvíce baví tiskátka na sušenky a třpytivá písmenka, která můžete buď zavěsit na stromeček, nebo přidat k dárku jako jmenovku.


TESCOMA
Jste - li stejně zapálená pekařka vánočního cukroví, určitě vás nadchne vánoční nabídka Tescomy, která si opět připravila spousty šikovných udělátek a vykrajovátek, díky kterým ozvláštníte svůj pekařský a cukrářský výtvor.
Již minulý rok jsem si s radostí pořídila plastové vykrajovátko na perníčky ve tvaru postavičky perníčka, který má 4 velikosti a z toho jednu obr. A věřte, že sklidily veliký úspěch.
Pořídíte zde mnoho typů vykrajovátek, z různých druhů materiálů, tvarů a za přijatelnou cenu. Baví - li vás vytváření 3D domečků a stromečků, Tescoma má ve své nabídce i sady právě na konkrétní výtvor.

IKEA
Ne že bych se do tohoto obchodu uchylovala jen o Vánocích, právě naopak, jsem tam pečená vařená. Stejně jako spousta z vás. Ikea je prostě srdcovka co se týká zařizování domova. Proto určitě stojí zato, pořídit se nějakou tu dekoraci právě odtud. Pro letošní Vánoce nabízí tradiční a moderní kolekci, takže si jistě vybere každý.
Ani nevím, co mám vybrat dřív. Ale asi vsadím na klasiku a pořídím si velké adventní svíce. K tomu stoprocentně přihodím pár svícínků a rozhodně vyberu nějaké originální balicí papíry.


A ujíždíte - li si stejně jako já na neobvyklých pochoutkách z IKEA restaurace, doporučuji "princeznovské bochánky" - zmrzlina zabalená v marcipánu. Nebo sněhuláčí marshmallow.


JYSK
Vánoce jsou pro mě ve znamení světýlek a svíček. A ačkoliv tento obchod pravidelně nenavštěvuji, zaujal mě právě svou letošní nabídkou, ve které nabízí zlatý vánoční řetěz s kulatými světýlky. Ideální připevnit kolem postele nebo na její čelo (jak to znáte od mnoha blogerek) a užívat si zimní večery.


Uf, tak to byla opravdu nálož vánoční inspirace. A jak to máte s Vánoci vy? Také už se těšíte, nebo sháníte až na poslední chvíli?

4 komentáře:

  1. Já se letos hrozně těším na pečení, jelikož plánuji péct zdravé cukroví :-)
    Ale s dárky jsem na tom špatně, vždy sháním vše cca 1-2 týdny před Štědrým dnem!

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O Krásné šperky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je ale nějaký recept na zdravější cukroví by mě zajímal ;)

      Vymazat
  2. Já když viděla nadpis toho článku, tak jsem si říkala, co blázníš a musela jsem to hned otevřít. Takový vliv na mě má pouhý název článku! :D Každopádně jsem si až po přečtení článku uvědomila, že právě dnes je 24. 10 a bože!! Za dva měsíce jsou Vánoce a já zatím nemám ani jeden dárek a jsem si jistá, že dva měsíce utečou jak nejrychleji mohou a já budu nakupovat na poslední chvíli. Každopádně tento článek ve mně vyvolal plno pocitů a já s tebou ve všem souhlasím a strašně se těším na Vánoce! Musím si teď jít pustit nějakou vánoční písničku :D :(

    Sprchový krém Weleda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to nejdřív také nepřišlo, si říkám jéžiš vždyť je říjen, do Vánoc spoustu času. A ve finále ne, i to cukroví by se mělo začít dělat, aby se uleželo

      Vymazat