středa 16. prosince 2015

Ginger breads | Recept na měkké perníčky

Dobré odpoledne,

ačkoliv mám sama napečeno už měsíc, přináším vám dnes recept na vánoční perníčky, který ocení především ty z vás, které nestíhají a pečení nechávají na poslední chvíli. Podle tohoto receptu jsem letos pekla už potřetí a vždy jsem byla velmi spokojená. A také všichni okolo, kteří dostali ochutnat.
Nejen, že perníčky skvěle chutnají, ale a to je pro vás asi hlavní, jsou téměř hned měkké.


Perníčky
  • 400 g hladké mouky
  • 140 g cukr moučka
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 kypřící prášek do perníku
Všechny přísady smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Je potřeba hnětat opravdu opravdu dlouho a důkladně, aby se suroviny spojily dobře dohromady a těsto se vám nedrolilo. Pokud vám nechce držet pohromadě, stačí si trochu navlhčit ruce vodou a trpělivě hnětat dál.

Co se týká kypřícího prášku do perníku, doporučuji na něm nešetřit a koupit kvalitní, od známé potravinářské značky. Perníčky budou mít pěknou hnědou barvu a správnou perníkovou vůni.

Těsto nechte odležet v lednici alespoň jednu noc. Před samotným pečením ho z lednici vyndejte a nechte, aby změklo a ohřálo se na pokojovou teplotu (lépe se s ním manipuluje a nerozpadá se). Poté už jen vyválejte, vykrájejte oblíbené tvary a dejte péct na pečící papír na 180 - 200°C na cca 8 - 10 minut.


Cukrová poleva
  • 1 bílek
  • 200 g cukr moučka (3x přesátý)
  • trocha vymačkané citronové šťávy
Opravdu dbejte na to, abyste cukr několikrát přesáli přes sítko. Díky tomu dosáhnete správné konzistence polevy. 

Chcete - li zdobit barevnou polevou, přisypte trochu potravinářského barviva a pečlivě jej rozmíchejte. 
K dozdobení originálních perníčků také používám například lentilky, různé kuličky a pestrá zdobení.
Co se týká nanášení samotné polevy na perníček, používám zdobící tužku od Tescoma.


Ozdobené cukroví uložte do ubrousky vyložené krabice a nechte pár dní odstát, v tom lepším případě. Jinak se dají perníčky konzumovat hned po upečení.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat